Anugerah 2012   Leave a comment

Salam kembara semue… Di hari yg indah damai ngan opis mama sally ( ari ni mak nak feel name matsalleh gak) ari ni total yg hadirkan diri ialah 5 org jek… Kalau mama jerit skit ..aww.. Satu opis dgr,,, confirm mama dpt email tazkirah berdas2 Oleh kerana ini islah akhir tahun mama akan memberikan beberapa anugerah utk rakan2 mama di luar sana….

Anugerah hj arshad…. Tiada kaitan dgn feris anugerah mahupun arwah sudirman hj arshad.. Anugerah khas dari juri2 rcngan audition yg mama tak ingt pun sape nama dorang telah diberikan kepada….. diva…..sila senyum rm1.6k…..anugerah ini di beri kepada diva kerana berjaya melaser seekor anak ikan yg muka comel tapi perangai sewel( nak rhyme gak) …tak sia2 nama ko diva nyah. Tahniah diva,,, andalah sumber inspirasi utk kami yg suke speedo anak ikan… Sla tepok “beta gembira”

Seterusnya mama ingin sampai kan best make up effect… Saingan agak sengit dengan chammy matilah name kimmy jadi chammy.. Dan jury jugs manukan kecantikan miss kedah dipertimbangkan, namun , selepas di adili oleh irvina, mama telah bersetuju utk meganugerahkan gelaran ni kepada tidak laen dan tidak bukan… Miss pompui tel. Berumur (dirahsiakan) dgn ketinggian 176 dan berat ( juga dirahsiakan…ada kesan pemadam di kertas pencalonan) adalah seorang supermontel terkemuka di kota thailand… Beliau sentisa hadir dgn lipgloss dan blusher…..coz beliau sentiada bersedis utk bergambar…..fav quote beliau ialah “dah merah tak pipi mak”

Anugerah yg dinanti2kan ialah anugerah keseraman terlampau…seperti biasa, datin jerrina tersenarsi didalam shorlisted melalui lakonan terkesannye di dalam cerita ju on@marketplace iv… Namun pemenang anugerah keseraman terlampau melampau di menangi oleh kak memonz… Setelah beliau telah berjaya membawa watak janda dahaga cinta d padang pasir..dan klimaknye apabila tmpt bekerja beliau dserang namun beliau ttp mampo tersenyum dan post pict kat group.. Tahniah kak memonz…anda mmg layak…fav quote “im free but not available sgt mngambarkan beliau seorang wanita berkerjaya yg sanggup menempuh keseraman yg lebih…utk itu kami hadiah yg lebih seram dari itu….tahniah memonz kami hadiahkan ko kawen

Anugerah kembara di tanah salju di berikan kepada pemilik senyumsn paling berharga di dalam kemas, sorry diva u disqualified, memonz u 2, pemenang nye tidak lain dan tidak bukan nazrinah mario….. Ya.. aktress cantik berbadan sasa ini menjadi idaman ramai termasuk anak ikan, retis dari indo dan juga pemandu2 teksi. Tahun ini beliau telah melebarkan sayapnye dgn mamasukan negara2 eropah sbg jajahan beliau.. Utk mengenali beliau di chat…beliau sentiada memulakan dgn ayat ” yall semue… Kenal x…. (Pic jejantz)……tahniah nazrinah….

Anugerah chun li diberiksn kepada chammy…bukan sahaja beliau cantik sebagai pramusaji…tetspi beliau juga merupakan mahakarya kepada pasukan maoero attack. Namum yg membawa kepada kemenangan selesa beliau terhadap artis2 berwajah pan tionhua lain seperti , es lilin dan put ialah kecekalannya apabila memulas dan mengetil tangan milik suaminya. Sehinggs biru lebam dan terkesan..mmg akak suka gune perkataan ini hari ini…. Tahniah chammy ur fighter in our team…fav moment bersama chammy – ketika berada di depan agogo boys di bkk..lalallala

Anugerah kepala meja… Sudah tentu dimiliki….oleh sherina….. Anak didikan zana….zana… Ini merupakan produk kelas A dari sebuah institusi pendidikan tinggi terkemuka di ibukota.. Beliau byk memberi kesah2 teladan kepada group utk sentiasa cekal dalam meniti hari. Tidak janggal jika stgh2 memanggilnya bonda kerana sifat beliau yg mmg teratur dan mengatur ini…. Tahniah

Anugerah terakhir dari mama sally… Dont worry rina mantoya pun sebuk nak kasik anugerah sok…so ade lagi….anugerah terakhir dari mama sally khas utk azhar..di berikan kepads beliau kerana …eylok sgt…. Larekkk

Ok hingga ketemu lagi salam akhir tahun dari
Mama salasiah

Advertisements

Posted 31/12/2012 by adokotau in Uncategorized

Basah…basah…basah…..   1 comment

Berkelan di pantai yang indah… Bermacam acara di gubah…kelip2 di sangkankan api( ado masuk pantun si imran ajmain tetibe) … Apa khabar semue peminat rina? Sehat. Lapo? Tido? Ju-on?.. Sorry jerry…. hendaknye…. Seperti biasa akak kembali lagi utk menceriakan hujung tahun 2012 semue. Biasalah bila stress keje kite kene luahkan deqqq.

hidop akak sekang ni mmg keje jek, tapi tak de duit gak, hai bile la nak dpt bele anak ikan mcm sufian az. ..larekkk…. Any way seperti biasa lunch hr akak makan subway jek… Terjadi lah kesah minggu lepas , akak dah lapo tahap lukman depan mata pun aka tepis jek..

So akak catwalk ala fasha sendu gi la subway ( kecik sgtkan pinggang iolz) beratur lah akak di belakang cincemerry pukey n bf dia. So sampai turn dorang , pekerja subway ni tnye le nk apa… Seronok yg apek ni jawab i want “wet” … Akak mcm ko nak basah pe nox??? Songkran lambt lgik …lalalal…Pe lagi prkerja tu pun cakap le u want wrap? Sambil ambik wrap, apek ni cakap no i want wet… Pas tu dis tunjuk roti…

Dgn senyumsn sinis pekerja tu cakap we dont sell wet bread… And then bile dah kelam kabut cam tu…ade le nyonya kt depan diorang tgh queue tolong cakap kan…i think u want wheat right? .. Rupe nye apek tu nak wheat nox…tak ke line pjg dah mase tu…. Penat semue nak decipher ape apek ni nak…

Moral of d story …next time minta honey oat …senang nak seboot…. Ado gak dia sebok aot kang…larek bfr diva kejar…

Daaaa sehingga ketemu lagi.

Posted 29/12/2012 by adokotau in Uncategorized

kueh apam.   1 comment

Hellloo peminat2 mak yg sentiasa tunggu cerita2 mak…maap le keselebetan mak yg tidak mengupdatekan blog ini..coz takde paedah pun mex nak update…lain le kalau update dpt shuben ( mmg dalam otak ko piker jantan je ek)…so ari ni mak decide nak update cox mex nak cite pasal training mex selama 2 ari …. Before mex gi bkk ari tu

Training ni name dia creative thinking…mex saje jek enroll coz malas nak masuk opis …bleh relax2 ….niat maak suci nak.. so ari isnin tu mak pun sampai kt opis agak awal…yakni selepas kul 9 seblum kul 10…masuk2 jek mak terus feel yakin cantik catwalk.. duduk table yg mak tak kenal sesape pun…dgn muka paling kekwat ala2 mcm miss namibia yg jatun tangga pas tu bgn n muke sepudal…,  mak terus dodok dan melemparkan senyuman ala kak pah part wow..misha….. kepada rakan2 group meja mex. Ade sorang pukey, sorang shuben persis crown….dari segi struktur kandungan air dalam badan nye ampir sama yek…..and sorang makcik cine keypohchee ni.

So game pertama training… mak ialah utuk selesaikan candies ….mak mcm  blur gak ape nak  selesai2 kan candies makan aje le le laha oit…pas tu dia kuar kan bekas n kasik2 satu2 kandies tu…

bukan ini

ini pun bukan..

ini bukan candies …ini bahan cikcap mex

nih la candies yg dia cakap tu ..

nah ko…baru mak tau…mak tak tau ejaan dia cam ne…so dia suh mak dan insan-insan lain yg malas nak kerja didalam bilik ni utk detached candies tu.

Lame gak la pemonteng2 mencube…maklum le kalau dah name nye malas..semue malas , tetibe ade jeritan po bedah kt table belakang … makcik mane ntah…tesnyum2 coz dah berjaya…ko ingat ..aku sukele tgk muka ko tersenyum2 tu?ade gak mak baling ngan candies ni kang.…matilah jeles….pas tu  sorang2 ….berjaya mengdetect candies…. And..pas tu tetibe, table mak..ah sow ni Berjaya….mak mcm sentap… tetibe crown look alike  Berjaya!! Sgt stress ok…mak terus …sambil mata persis memandang kiri  dan kanan…dan berdoa kepada yg maha ESa….memohon di tunjukan cara untuk mendetach benda alah ini….dgn bacaan bismillah mak mendapat idea..mak ape lagi..memisahkan bende alah laha itu dgn kekuatan!!! N yes Berjaya!!! N of coz le Berjaya siap mak terketok meja…terpakse le mak berlakon mak tgh ketok2 bende tu cam alat music..

So ari tu main game jek sehari…sonok gak…tibe le saat paling di nantikan….waktu break…mak terus kua nak makan kueh le…selalunye sedap2…so mak gi kt table food….yess mmg sedap nox….dia hidangkan kami apam!!

kueh ni jek dia hidangkan…dia ingat mak ni aneroxia ke?

Kueh apam nox…mak rasa macam dunia mak runtuh….mak bertahan lapo dri pagi hinijek yg dorang hidang kan…!!apam je? Mak sentap terus turun gi café beli karipap…begitu lah kesah sedih training mex ari tu..

Yang berusaha

Mak Salasiah.

Posted 15/05/2011 by adokotau in Uncategorized

Pesta Pantun Adokotau -final round 1   1 comment

Pesta Pantun  (peringkat final-round 1)

Rina:

Sayang selasih tiada berwarna

Akibat terkena tamparan arjuna

Tamparan wanita lagu elite ka?

Maaf ustazah dan Irvina terkeluar suda

 

Mak Salasiah :

Saya ingin jual kepada Rushini

(nyah dah mmg Korang dua orang jek tinggal)

La la la….. ni ni ni,

Ni ni ni….la la la

Na na La ni … Na na li ni

Apakah ia wahai rushini

 

Rushini:

La la la la macam lagu lagu kyli

Ni ni ni …  cam name rushini

Na la ni ..ko gile … ko yg cipta sendiri

Bas naila lah jawapannya ini.

 

Rushin  kepada Mak Salasiah:

Sedang asyik bermain guli

Guli hilang di telan montel

Kalau along datang kita main guli

Tak sakit ke perut montel makan guli?

 

Mak Salasiah:

Sedang asyik bermain guli

Bermain sedang asyik guli

Asyik sedang bermain guli

Montel mmg suka makan guli

 

Posted 26/02/2011 by adokotau in Uncategorized

3 minutes with Irvina.   Leave a comment

3 minutes with Irvana Se-lenge

RIna:

hi … uolz semue mesti dah tau pasal si irvana kita. Ari ni kite berbesar hati irvana dpt join utk bercerita serba sedikit. Apa khabar cik irvina.

Irvana:

Hello… twoday I am find!. I liek say hello inside office in morning, in the afternoon and inside phone when speech with pupils…as ifollow my eye-dol ..i say her name as spelling.. buncit who sing hallo..hallo….but I think she wrong say it…but no pupil care or say to her…!! I don’t know why…Yesterday i say like her to rushini and she say I wrong…so i say ….go and hear buncit ..she also say hallo. … so now people out  know buncit is my idol.

 

is this buncit!!!

 

Rina:

Ooo…patutnye Semalam  ialah ruangan u , kenapa u tidak menghantar sebarang posting yek?

Irvana:

I one post dis yesterday, but internet is like pig snail, I uplode then still nothing . So ask rushini wat I should do? Rushini say I need refresh many time…I increase voice and tell rushini dah I refresh already many many time..im not stupid la rushini…then she ask me two refresh one more time…so I go toilet once more and  wash my face…and still kenot..i so tired refreshing my face is dry already…

Refresh3904

ni pun refresh gak

Rina:

Kenapa macam ada perselisihan antara u dan cik rushini?

Irvana:

We friend. I think rushini  enville me. She enville I look better and I can speech English much more. All my post in English.

Rina:

Bila irvina mula menulis ?

Irvana:

It start after I take muet. when my result for muet I got better than than all pupils. I so happy return home and show to mamas and papas that I got band 1. Lot pupils got band 3-4 . I so happy  that I start write ….and I love writing much more.

Rina:

Terima kasih cik Irvana, our 3 minutes is up.

Irvana:

Will cum. end I love two speech to my fund  to continue wreeding my posting. Muah muah.

 

prepared by:

Rina Mantoya

Posted 26/02/2011 by adokotau in Uncategorized

Pesta Pantun Adokotau   2 comments

PESTA PANTUN adokotau

Rina Mantoya:

Puteri lilin puteri yg cantik

Duduk berseri tepi  phua chu kang.

Kelihatan semue sudah melentik

Apa lagi. Mari mulakang.

 

Mak Salasiah :

Mak nak tujukan pada ustazah yek

Dalam guni ade sagu

Dalam sagu ada guni!

Dalam guni ada sagu

Dalam sagu ada guni?

Ustazah:

Sagu goring sedap sekali

Sebelum makan baca bismillah

Kalau lupa baca bismillah

Nanti  tuhan akan marah

Irvana :

I want to sell to  rushini

Fruit banana is bring sailing

Bring sailing on a chest

Debt gold can pay

Debt along who pay?

Rushini:

Dgr jawapanye yek

Dari pagi hingga ke petang

Melihat  kucing bermain guli

Kalau along mintak hutang

Mari kita bermain guli.

Dari Rina mantoya utk semue:

Puteri cantik suka memeri

Bukan memeranglah tapi memeri

Ingin rina bertanye kepada semua-ri

Apakah binatang keris di kaki kiri?

Ustazah:

Berilmu tanda beriman

Jangan sesekali kita melawan cakap orang tua-tua

Kerna meraka byk baeeek.

Tentulah ayam keris di kaki kiri

 

Mak Salasiah:

Binatang apa keris di kaki kiri?

Binatang apa keris di kaki kiri.

Binatang apa keris di kaki kiri.

Ayam binatang keris di kaki kiri.

Rushini:

Ayam binatang berkeris di kaki kiri

Di kaki kanan tiada keris lagi

Keris hang tuah sangat lah kuat

Selamat hari guru kepada semua.

Irvana:

Knock knock

Whois there

Kuek kuek kuek  ohh Donald duck.

That is the animal with sword on left foot.

 

(semue pengsan mendengar jawapan irvana)

Posted 17/02/2011 by adokotau in Uncategorized

aaaa….uuu….yessss..i like passion…u 1?   1 comment

 

Halooooo and gd nite u r how?, it’s a wonderful world  and to make it wonderful more  let dance wonder girl, I want nobody2 but u!!

 

i like wondergirl i think i like them more than wonderbra…rushini  tell me wonderbra groups is better, but i go keset shop and ask for wonderbra the china man  faint. y need faint if sold out just say .

 

now I like  to fire up ur life, u see, I got this feeling to tell u, no drama drama like the two old girls tuesd-iah and rushini. I like to say English in post my, coz  two blogger  English so small ..only can speak hi and bye, so shy on them. I vocab better and plantipus.  Rushini u know what is platipus? C  people she don’t know..plantipus is many..so my vocal is many.. its plantipus!

this fish people call plentifus..i think it must b many in world.

Today u know, I want to speech on passion .emm that sound sexy!!! I like passion and passion like me, but summertime passion like me because I think my body is beautiful.  But, no time to talk about me and my passion, let speech about Malaysia and they passion.

 

dis girl must love passion much more.

Malaysia passion is inpluance to the west –turn.  Why u look look laugh rushini ? u dont know west-turn? U only know west-mangan so sit down please!. U see, today people young age like me like to be  developing country and follow these west-turn pupil. One reason very nice is because west-turn pupil very good with passion.

In west, passion is so advance and lovely that we must follow closely. They passion got hot dress from Versace,  fendi and the best is Lamborghini.  See, all name is no people know well. This 3 passion is my deep favourite because it cost RM to fly but I can eksyen to other bloggers.

So passion has invading Malaysia! We go klcc , pavilion and chow kit we see a lot people waer passion, some wear passion cheap like asadi, and bintang passion coz  dey money small . So people with plantipus money will buy my favourite passion.

 

So my question today , what passion u r? r u small money passion or many money passion?

Luv all u read this.. muah muah

Trully

Irvana Sele-nge

This is a replacement columnist as ustazah is on leave, ustazah will b back  this friday and taking over Irvana column for this week Saturday-admin (rina mantoya

 

 

 

Posted 15/02/2011 by adokotau in Uncategorized